Мисија

Мисијата на нашите брендови (Oview, Presto и Folacid Meta) е да обезбедат квалитетни производи за лесна и удобна употреба и да го поддржат секој чекор од патот до посакуваното бебе. Поддршка на оваа мисија е и нашата главна мисија – да им помогнеме и да ги поддржиме луѓето кои сакаат да станат родители, но кои наидуваат на потешкотии во овој пат.
Кампањата „Повеќе Бугари за Бугарија“ е мисија која не возбудува и во која ги препознаваме нашите вредности и мисија. Добротворната иницијатива на „Тројка на разсамване“ и Витоша радио им помага на семејствата кои копнеат по своето дете. Секоја година, преку големата акција на утринската радио емисија, ја изјавуваме нашата поддршка на паровите со репродуктивни проблеми во Бугарија.
Мисијата на „Повеќе Бугари за Бугарија“ обединува општествено одговорни бизниси, центри за репродуктивно здравје и лаборатории од целата земја за да им обезбеди на семејствата помош и поддршка во остварувањето на сонот за бебе. 

2022 година - „Домот и историјата на вашето семејство“

Уште една година, кампањата „Повеќе Бугари за Бугарија“ им помогна на многу семејства кои одат по стапките на сонот за бебе, на оние кои веќе го чекаат, па дури и на оние кои го држат своето богатство во свои раце.
Дополнително, уште една година беа собрани средствата за набавка на витална опрема за детска онкохематологија во Универзитетската болница „Свети Ѓорѓија“, Пловдив. Посебно внимание беше посветено на домот и семејството. „Во времето во кое живееме, наоѓаме стабилност во себе, нашите најблиски и нашите домови“, како што истакнуваат организаторите на кампањата. Оваа година „Повеќе Бугари за Бугарија“ беше поддршка не само да се роди живот и сите да бидат здрави, туку и да бидат заедно дома.

2021 – ЛЕКАРИТЕ што ни требаат.

Со својот обем и непроценливата помош на донаторите на кампањата, „Повеќе Бугари за Бугарија“ придонесе за набавка на технички апарат, поправки и друга опрема на првата лабораторија за биопсија за деца со нефролошки заболувања во Бугарија.

Завршен е и проектот „Семејни соби“, кој на родителите им овозможува пристап до одделенијата за новороденчиња и дава можност да практикуваат кенгур-грижа и да ги вклучат родителите во секојдневната грижа за бебето.

Во рамки на кампањата беа собрани и средствата за набавка на витална опрема за интензивните сектори на Детската онкохематологија при Универзитетската болница „Свети Климент Охридски“. Ѓорѓи“, Пловдив.

Кампањата беше посветена на лекарите, нивната грижа и хуманоста која ни е потребна секојдневно.

2020 – ФИЛАНТРОПИЈА

Им благодариме на сите донатори оваа година. На многу парови со репродуктивни проблеми им се помогна со обезбедување и бесплатни процедури за ИВФ и здравствена заштита за идните и сегашните родители, како и за децата (за различни возрасти).

Во рамки на кампањата беа собрани и средствата за набавка на витална опрема за Клиниката за детски и генетски болести на Универзитетската болница „Свети Ѓорѓи“ во која е сместен и одделение за детска онкохематологија при Универзитетската болница „Свети Климент Охридски“. “. Ѓорѓи“, Пловдив.

Посебен фокус оваа година во репродуктивниот дел беше донирањето на генетски материјал – тема која се повеќе станува проблематична кај паровите со репродуктивни проблеми.

***

Пред неколу години „Повеќе Бугари за Бугарија“ ја спроведе првата лабораторија за биопсија во Бугарија за деца со нефролошки проблеми, ги опреми детските одделенија, помагаше во грижата за предвремено родените деца со проектот „Семејна соба“ во неонаталните одделенија, финансираше истражување за гестациски дијабетес и обезбедени сензори за нивото на шеќер во крвта кај децата.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.