Што е FOLACID META?

Folacid Meta е нова генерација на високо ефективна форма на фолна киселина – калциум L-метилфолат (фолат), кој овозможува директна апсорпција од телото. Folacid Meta ја гарантира ефикасноста на фолната киселина кај сите луѓе, вклучително и оние со MTHFR генетска мутација која го нарушува разградувањето и апсорпцијата на обичната фолна киселина.

Научете повеќе

Се препорачува за

  • Бременост
  • Присуство на MTHFR генетска мутација*
  • Тешкотии во репродукцијата
  • Анемија

** 10-22% од Европејците имаат нарушена ензимска активност поради генска мутација – MTHFR генетска мутација. Луѓето со таков вид на мутација успеваат да апсорбираат само мал дел од синтетичката фолна киселина во активна фолна киселина, а недостатокот на фолати во телото продолжува без оглед на внесот на фолна киселина.

Купте сега

Придобивки на Folacid META

  • Ја намалува веројатноста за вроден генетски дефект (Spina Bifida) за време на феталниот развој
  • Го намалува нивото на штетниот хомоцистеин, кој ги оштетува кардиоваскуларните и нервните системи.
  • Промовира синтеза на невротрансмитери во мозокот
Купете сега
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.