Што е тест за овулација?

Има само два дена секој месец кога жената може да забремени. Ова се овие два дена во кои зрело јајце се ослободува од јајниците, фазата на менструалниот период наречена овулација.
Со менструален циклус од 28 дена, овулацијата обично се случува околу 14-тиот ден. Поради различната должина на циклусот кај повеќето жени, хормонална нерамнотежа, стрес или едноставно особеност на телото, сепак, овулацијата може да не се случи точно на 14-тиот ден.
Ако сакате да дознаете дали и кога сте во овулација, тестот за овулација Oview е најдобриот начин да го направите ова.

Oview - вашите два најдобри дена за забременување

Oview е сигурен тест и лесен за употреба за одредување на најсоодветните денови за зачнување – кога е најголема веројатноста да се случи овулацијата.

Oview го предвидува периодот на овулација со регистрирање на нивоа на специфичен хормон во урината – лутеинизирачки хормон (LH).

  • Точен над 99%.
  • Брз и лесен начин да ги остварите вашите семејни планови.
  • Има 5 ленти во едно пакување Oview.

Направете го тестот во исто време од денот, почнувајќи 11 дена пред очекуваниот период (како што е прикажано на сликата подолу).

П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
Времетраење на менструацијата Започнете го тестот од првиот ден од менструалниот циклус
21 денови 6 ден
22 денови 6 ден
23 денови 7 ден
24 денови 7 ден
25 денови 8 ден
26 денови 9 ден
27 денови 10 ден
28 денови 11 ден
29 денови 12 ден
30 денови 13 ден
31 денови 14 ден
32 денови 15 ден
33 денови 16 ден
34 денови 17 ден
35 денови 18 ден
36 денови 19 ден
37 денови 20 ден
38 денови 21 ден
Неопределено времетраење 11 ден

Како да го користите?

Чекор 1

Земете сув и чист сад и наполнете го со урина.

Чекор 2

Отстранете една лента за тестирање и потопете ја во садот за урина со стрелката насочена надолу. Не потопувајте ја лентата подлабоко од наведената максимална линија.

Чекор 3

Отстранете ја лентата по 5 секунди и оставете ја на рамна, сува и неапсорбирачка површина.

Чекор 4

Почекајте 5 минути пред да го прочитате резултатот, но не повеќе од 30 минути.

Почнете да направите еден тест еднаш дневно во исто време, неколку дена до една недела пред да се очекува овулација.

Ако имате нередовна менструација или не го знаете нејзиното времетраење, можете да започнете со тестирање 11 дена по почетокот на последната менструација.

 

Читање на резултатите од тестот

Негативен

Само една линија во контролната област и/или бледа линија за тестирање укажува на негативен резултат што значи дека нема овулација.

Позитивен

Ако се видливи две идентични линии или ако линијата за тестирање е потемна од контролната линија, овулацијата најверојатно ќе се случи во следните 24 до 48 часа. Доколку сакате да забремените, тогаш ова е најпогодниот период за сексуален однос.

Невалиден

Ако не се појави никаква линија, тестот е невалиден

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.