Што е тест за рана бременост?

Кога сакате да знаете дали сте бремени, чекањето може да биде исклучително тешко и емоционално наполнето. Затоа го создадовме Presto, тест за рана дијагноза на бременост.

За разлика од тестовите кои откриваат бременост на првиот ден од доцнењето на менструацијата, оние за рано откривање на бременоста се преосетливи и можат да откријат дури и многу мала количина на таканаречениот хормон на бременоста.

Благодарение на неговата преосетливост, Presto може да пријави бременост дури и на 7-миот ден по сексот и на тој начин ја ублажува напнатоста од чекање уште една недела или повеќе.

Престо - тест за рана бременост.

  • Во пакувањето има 2 касети.
  • Првата касета се користи 7 дена по сексуалниот однос – кога оплодената јајце клетка се претпоставува дека е имплантирана и кога нивото на HCG почнало да расте.
  • Втората касета се користи првиот ден по доцнењето на циклусот.

Важно е резултатот од втората касета да го потврди оној од првиот тест, бидејќи се можни варијации на точниот ден на имплантација и внесувањето на одредени лекови може да предизвика наклонетост, да се отфрли опцијата за хемиска бременост итн.

Полов акт

Първа касета

7 дни след
половия акт

Втора касета

Първи ден от
закъснението

Не сте
бременна

Бременна
сте

Како да го користите?

Чекор 1

Отворете го пакувањето со заштитна фолија непосредно пред употреба. Извадете го тестот и пипетата од пакувањето.

Чекор 2

Мочајте во чиста чаша, земете ја урината од пипетата и ставете 3-4 капки во малиот прозорец.

Чекор 3

Резултатот ќе се појави до 3. минута.

Читање на резултатите од тестот

Негативен

Само една линија во контролната област укажува на негативен резултат – не сте бремени.

Запомнете дека негативен резултат (НЕ бремена) може да се пријави и кога тестот е направен прерано или кога нема доволно хормон HCG во урината. Направете уште еден тест за неколку дена за да го потврдите резултатот.

Позитивен

Ако се видливи две линии, дури и ако линијата за тестирање е бледа, веројатно сте бремени.

*Направете го вториот тест на првиот ден од доцнењето на менструацијата за да го потврдите резултатот од првиот.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.