Блог

Овулација е името на процесот што обично се случува еднаш за време на секој менструален циклус, кога хормоналните промени предизвикуваат јајниците да испуштаат јајце. Може да забремените само ако спермата оплоди јајце клетка. Овулацијата обично се случува 12 до 16 дена пред почетокот на следната менструација. Јајцата се наоѓаат во вашите јајници. Во првиот дел од секој менструален циклус, едно од јајцето расте и созрева.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.