Политика за приватност

ВКУПНО

Заштитата на вашите лични податоци е важна за нас. Ние ги обработуваме вашите лични податоци во согласност со важечкото романско и европско законодавство за заштита на податоците. Со оваа политика за приватност, би сакале да ве информираме за видот, обемот и целите на собирањето и обработката на личните податоци кога ја посетувате нашата веб-локација, ја користите нашата онлајн продавница, контактирате со нас или се претплатите на нашиот билтен, како и вашите права и периодот на чување на информациите.

КОИ СМЕ НИЕ

SIDAYA PHARMA ROMANIA S.R.L., романска компанија со седиште и адреса: ул. „Туртурелелор“ бр.50, сп. 4, Аплик. 8, сектор 3, о. Букурешт, Романија, регистриран во трговскиот регистар под бр. физички лица во однос на обработката на личните податоци и за слободното движење на тие податоци и укинување на Директивата 95/46/ЕЗ (во натамошниот текст Општа регулатива за заштита на податоците или GDPR).

Како контролор на податоци, ние сме посветени на обработка и заштита на вашите лични податоци како поединец во согласност со барањата на GDPR, законите на Романија и оваа политика за приватност. Ве молиме прочитајте го внимателно и знајте ги вашите права.

ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ПОДАТОЦИ

Вие ни ги давате вашите податоци:

Кога ја посетувате нашата веб-страница.

Кога ја посетувате нашата веб-локација користејќи задолжителни и функционални колачиња (видете подолу за нив), некои податоци од уредот што го користите автоматски се испраќаат до серверот на нашата веб-локација во форма на информативен протокол со следната содржина: вашата адреса на Интернет протокол (IP адреса), типот и јазикот на прелистувачот и информативниот систем што го користите, датумот и времето на посета на нашата веб-локација и времетраењето на пристапот. Овие информации ни помагаат да ја заштитиме информациската безбедност на нашата веб-локација и ни помага да ги подобриме нејзините перформанси и ефективност без да ни овозможи директно да ве идентификуваме или да извлечеме други заклучоци за вас и вашиот идентитет.

Кога ќе не контактирате.

Кога не контактирате преку е-пошта или формата за контакт на нашата веб-локација, ја користиме е-поштата што ни ја давате, како и сите други информации што доброволно ќе одлучите да ни ги доставите во вашето барање за да одговориме на вашето барање.

Кога ќе се претплатите на нашиот билтен.

Кога се претплатите на нашиот билтен, доброволно ја изразувате вашата желба да ја користите функционалноста „Билтен“, за чие обезбедување ја користиме вашата е-пошта за да ви го испратиме нашиот билтен со ажурирани вести и понуди.

Кога купувате производи преку нашата онлајн продавница.

Кога купувате преку нашата онлајн продавница, влегувате во договорен однос со нас и ни ги давате вашите податоци за да можеме да ги испраќаме и испорачаме производите што сте ги купиле, како и за сметководствени цели.

КОИ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ ГИ ОБРАБОТУВАМЕ ЗА ВАС

Кога правите нарачка преку нашата е-продавница, ги обработуваме следните лични податоци за вас: вашите имиња, адреса на е-пошта, телефонски број и адреса за испорака. Во случај да сакате да ви биде издадена фактура, согласно барањата на законот, должни сте да ни го доставите вашиот матичен број / PNF и/или датум на раѓање.

Кога ќе се претплатите на нашиот билтен, ние ја обработуваме само вашата адреса на е-пошта.

Кога ќе не контактирате преку е-пошта или преку формуларот за контакт на нашата веб-локација, ние ја обработуваме е-поштата што ни ја давате, како и сите други информации што доброволно ќе одлучите да ни ги доставите во вашето барање.

Кога ја посетувате нашата веб-локација, добиваме информации собрани за време на вашата употреба на нашата веб-локација, како што се адресата на вашиот Интернет протокол (IP), типот и јазикот на прелистувачот и информативниот систем што го користите, датумот и времето кога ја посетувате нашата веб-локација и времетраење на пристапот. Оваа информација не ни дозволува директно да ве идентификуваме или да извлечеме други заклучоци за вас и вашиот идентитет.

ПО КОИ ОСНОВИ ГИ ОБРАБОТУВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Ние ги обработуваме вашите лични податоци на следниве правни основи:

Врз основа на вашата согласност (чл. 6 (1) (а) GDPR). Врз основа на ова, ние ги обработуваме вашите лични податоци кога ќе контактирате со нас и се согласувате со употребата на колачиња кои не се задолжителни и не се неопходни.

За извршување на договор што го имаме со вас (чл. 6 (1) (б) GDPR). Врз основа на тоа, ние ги обработуваме вашите лични податоци кога купувате производи во форма на продажба на далечина преку нашата онлајн продавница. Врз основа на тоа, ја обработуваме вашата адреса на е-пошта кога ќе се претплатите на нашата услуга за билтен.

За исполнување на нашите законски обврски (чл. 6 (1) (в) GDPR). Врз основа на тоа, ние складираме документи и фактури со цел да ги идентификуваме клиентите и да обезбедиме данок и сметководство и обврски.

Онаму каде што обработката е неопходна за заштита на нашите легитимни интереси (чл. 6 (1) (ѓ) GDPR). Врз основа на тоа, ние користиме задолжителни колачиња кои ни помагаат да ја обезбедиме безбедноста на информациите на нашата веб-страница и нејзиното функционирање.

ЗА КОИ ЦЕЛИ ГИ КОРИСТИМЕ ИНФОРМАЦИИТЕ ШТО НИ ГИ ДАВАТЕ

Ги собираме, обработуваме и користиме информациите што ни ги давате:

За да може да ви ги доставиме производите купени преку нашата онлајн продавница, вкл. Да комуницираме со вас и да ве информираме за напредокот на вашата нарачка, како и во врска со побарувањата, следењето на испораките и плаќањата и со цел да го остварите вашето право на повлекување. Доколку одбиете да ни ги дадете информациите потребни за извршување на вашата нарачка, ние нема да можеме да ви ги обезбедиме нашите услуги.

Да се усогласиме со нашите законски обврски. Ова вклучува користење на вашите лични податоци за собирање и потврдување на сметководствените податоци и усогласување со сметководствените правила, како и за целите на индивидуализација и идентификација на нашите клиенти.

Да ги заштитиме нашите легитимни интереси. Ова вклучува спречување и истражување на злоупотреба на онлајн нарачки и поврзани набавки, како и загуби и измами, како и заштита на информациската безбедност на нашата веб-локација и нејзината работа.

Да ви го испратиме нашиот билтен врз основа на вашето барање за обезбедување на оваа услуга. Може да се откажете од добивањето на Услугата во секое време со кликнување на врската за отпишување на дното на која било е-пошта што ја добивате од нас или со контактирање на [email protected].

COOKIES

Нашата веб-локација користи колачиња.

Колачињата се мали текстуални датотеки, во повеќето случаи букви и бројки, кои се ставаат и складираат во прелистувачот или хард дискот на вашиот уред кога посетувате веб-локација, вкл. Нашиот.

Колачињата се поделени на следниве типови:

Строго неопходни колачиња – овие колачиња се неопходни за правилно функционирање на веб-локацијата.

Функционални колачиња – тие ви дозволуваат да ја користите целосната функционалност на страницата, да ги гледате видеата на неа, да ни пишувате преку формуларот за контакт и да запомните на претпочитаниот јазик на кој ќе ги вчитате информациите на нашата веб-страница.

Аналитички колачиња – благодарение на нив ја следиме посетеноста на нашата веб-локација и можеме да анализираме колку лесно нашите корисници работат со неа (колачиња на Google Analytics). Овие колачиња не ни даваат никакви информации за вашите лични податоци. Тие ни покажуваат кои страници на нашата страница сте ги прегледале, дали сте ја посетиле нашата страница преку мобилен или десктоп уред и други анонимни податоци.

Колачиња за прецизно таргетирање – овие колачиња содржат информации за тоа како сте ја користеле нашата страница и можат да бидат активирани од нашите рекламни партнери. Тие не чуваат лични податоци. Благодарение на нив, нема да ви бидат прикажани информации кои се неважни за вас. Тоа се динамични колачиња на Facebook, Google итн.

Во зависност од тоа дали е потребна ваша согласност за користење на колачиња, колачињата се поделени на задолжителни и изборни колачиња.

Употребата на задолжителни колачиња не бара вашата корисничка согласност.

Употребата на опционални колачиња, како што се функционални колачиња, аналитички и прецизни колачиња за таргетирање како што е наведено погоре, бара ваша согласност.

Нашите колачиња

Како што веќе ве информиравме погоре, ги користиме нашите колачиња за да ја направиме нашата веб-страница да работи поефикасно и да биде поудобна и покорисна, вклучително и за да обезбедиме нејзина безбедност и заштита од злонамерни напади. Овие колачиња се задолжителни и функционални и без нив нашата страница нема да може да функционира целосно правилно и вие не би можеле да ја користите неговата целосна функционалност.

Може да ги промените вашите поставки за колачињата што ги користиме овде во секое време:

Колачињата поставени од нас на вашиот уред не ни овозможуваат директно да ве идентификуваме или да извлекуваме други заклучоци за вас и вашиот идентитет и не предизвикуваат никаква штета на вашиот уред, особено тие не содржат вируси, тројански коњи или друг малициозен софтвер.

Колачиња од трета страна

Нашата веб-локација им овозможува на трети страни кои го анализираат сообраќајот или обезбедуваат содржина на нашата веб-локација да стават свои колачиња на вашиот уред и да пристапат до нив.

Google Analytics

Нашата веб-локација ја користи услугата Google Analytics за да го процени сообраќајот и да ја користи нашата веб-локација, и во врска со ова ве информираме дека Google Analytics не обезбедува никакви лични информации за идентификација, вкл. пристап до IP адреси. Google Analytics обезбедува информации во анонимна форма на Google, кој ги користи за да процени како се користи нашата веб-страница и да ни известува за активностите извршени на нашата веб-страница, во согласност со условите за користење на Google Analytics.

Можете да спречите употреба на колачиња од Google Analytics со преземање и инсталирање на апликацијата за откажување од прелистувачот на Google Analytics. Апликацијата е поврзана со JavaScript на Google Analytics, наведувајќи дека информациите за посетата на веб-локацијата не треба да се испраќаат до Google Analytics.

Google Ads

Нашата веб-локација користи Google Ads, услуга за ремаркетинг и таргетирање обезбедена од Google. Со оваа услуга, нашата рекламна активност се поврзува со рекламната мрежа на Google Ads преку колачиња. Ние не идентификуваме или собираме кориснички податоци преку Google Ads. Може да се откажете од Google Ads одовде.

Повеќе за употребата на колачиња од Google може да најдете овде.

Социјални мрежи и социјални приклучоци

Преку нашите страници на социјалните мрежи (Фејсбук и Инстаграм) ви нудиме лична помош и одговараме на вашите прашања. Податоците се користат само за одговор на вашето барање и не се проследуваат до трети страни. За да можете да не контактирате преку социјалните мрежи, мора да имате регистрација во нив. За таа цел, компаниите зад секоја од нив ги обработуваат вашите лични податоци по потреба и немаме никакво влијание врз видот, обемот и обработката на овие податоци.

Информации за Facebook и неговата политика за приватност може да најдете тука.

Информациите за Instagram и неговата политика за приватност може да најдете тука.

Facebook Conversion Pixel и Facebook Remarketing

Преку Facebook Conversion Pixel, ние и Facebook разбираме дека некој кликнал на нашата реклама на Facebook и бил пренасочен на нашата веб-страница. Сепак, не можеме да видиме кои други веб-локации сте ги вчитале. Информациите собрани со помош на Facebook Conversion Pixel се наменети за производство на анонимна статистика за успехот и користењето на нашите реклами на Facebook. Ние не собираме и не примаме информации преку Facebook Conversion Pixel што ни овозможува да бидеме лично идентификувани од нас.

Со технологијата за ремаркетинг на Фејсбук, насоченото рекламирање може да биде насочено кон корисниците на Фејсбук, но ние не собираме податоци и не следиме на кои корисници на Фејсбук всушност им се прикажуваат насочени реклами. И тука немаме можност да идентификуваме индивидуални корисници.

За повеќе информации за целите и обемот на собирање и обработка на вашите лични податоци од страна на Facebook, како и за опциите за поставки за заштита на вашата приватност на Facebook, ве молиме погледнете овде.

Сакаме да нагласиме дека употребата на колачиња од трети страни е предмет на нивните сопствени политики за приватност и немаме пристап до информациите што ги имаат овие трети страни за вас.

Нашиот банер за колачиња ви дава можност да одбиете или прифатите колачиња за кои е потребна согласност.

Можете исто така да блокирате и бришете колачиња со менување на поставките на вашиот прелистувач.

Иако повеќето прелистувачи се стандардно поставени да прифаќаат колачиња автоматски, можете да контролирате, вкл. Блокирајте и/или бришете колачиња кога сакате преку поставките на вашиот прелистувач.

Најчесто користените модерни прелистувачи во менито „преференци/опции“ ви дозволуваат да ги промените нивните поставки за колачиња. Повеќе информации за поставување на некои од најкористените прелистувачи во врска со колачиња може да се најдат на следниов начин:

For Chrome

For Mozilla Firefox

For Internet Explorer

For Safari

For iOS

For Opera

За повеќе информации за колачињата и како да управувате и да ги избришете, посетете ја оваа страница.

Со користење на нашата веб-локација без промена на поставките на вашиот прелистувач, вие се согласувате со употребата на колачиња од нашата веб-страница.

Имајте предвид дека ако ја изберете опцијата за бришење или блокирање колачиња, многу страници, вклучително и нашата веб-страница, нема да работат оптимално или може да престанат да функционираат

КОИ ПОДАТОЦИ НЕ СОБИРАМЕ

Го почитуваме принципот на минимизирање на податоците и го собираме само она што е апсолутно неопходно и не собираме или обработуваме податоци кои откриваат расно или етничко потекло, откриваат политички, религиозни или филозофски убедувања, членство во политички партии или организации, здруженија со религиозни, филозофски, политички или синдикални цели, податоци кои се однесуваат на здравјето, сексуалниот живот или човечкиот геном.

Личните податоци се собираат од лицата на кои се однесуваат.

Ние не вршиме автоматско одлучување со податоци.

Не собираме лични податоци на малолетници (под 18 години).

Вашите лични податоци што ги имаме ги даваме на трети лица само за да ги постигнеме целите за кои ги обработуваме.

Во овој поглед, а со цел да ги испорачаме производите што сте ги купиле од нашата онлајн продавница, ги доставуваме вашите податоци на лиценцирана курирска компанија.

Вашите податоци не се обезбедени од нас на трети земји надвор од Европската економска област.

Вашите лични податоци може да бидат доставени и до обвинителот, полицијата, органите на прогонот и судот, во рамките на границите што ни се наметнати со одлуките и наредбите на овие институции и врз основа на писмено барање во врска со тоа од таквите институции.

КОЛКУ ГИ ОБРАБОТУВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Податоци обработени на договорна основа, вкл. во врска со онлајн продажбата се чуваат во рок од 5 години од датумот на конкретната продажба.

Податоците обработени во врска со сметководството ќе се чуваат за период од 10 години од 1 јануари од периодот на известување по периодот на известување на кој се однесуваат.

Податоците обработени врз основа на согласност се чуваат до нивното повлекување.

КОИ СЕ ВАШИТЕ ПРАВА

Ги имате следните права:

Право на пристап – имате право да барате информации за вашите лични податоци, вклучително и копија од информациите што ги имаме, во секое време.

Право на пристап – имате право да барате информации за вашите лични податоци, вклучително и копија од информациите што ги имаме, во секое време.

Право на бришење (право да бидете заборавени) – имате право да побарате бришење на вашите податоци во случај да нема потреба од обработка на податоци, во случаи кога обработката се заснова на согласност, во случаи кога обработката се заснова на согласност , во случај на незаконска обработка на податоци или во случај на законска обврска за бришење. Ова право не може да се почитува во случаите предвидени со закон или во отсуство на проверка на вашиот идентитет.

Право на ограничување на обработката – имате право да побарате од нас да ја ограничиме обработката во случај на оспорување на точноста на податоците, за периодот во кој мора да се провери нивната точност или кога обработката на податоците е без правна основа , но наместо да ги избришете, сакате нивна ограничена обработка или кога повеќе не ни требаат вашите лични податоци, туку ги барате за утврдување, остварување или одбрана на правни барања.

Право на преносливост на машински читливи податоци – имате право да барате да ги доставиме вашите податоци директно до вас или до друг администратор по ваш избор по писмено барање од вас и во присуство на техничка можност.

Право на приговор – може да се спротивставите на обработката на личните податоци од нас, вклучително и ако се обработуваат за цели на профилирање.

Право на повлекување на вашата согласност – секогаш можете да ја повлечете вашата согласност за обработка на вашите лични податоци од наша страна со контактирање со нас на [email protected].

Повлекувањето на вашата согласност не влијае на законитоста на обработката врз основа на согласност пред нејзиното повлекување!

Право на поднесување жалба до надзорен орган.

За Романија, надзорниот орган е Националниот надзорен орган за обработка на лични податоци, повеќе информации за него може да најдете тука.

За да ги остварите вашите права, можете да не контактирате на [email protected]. Откако ќе го потврдиме вашиот идентитет, ќе се обидеме да ви обезбедиме информации врз основа на вашите барања во рок од 30 дена од приемот на вашето писмено барање, настојувајќи да одговориме бесплатно на вашите барања во врска со горенаведените права, но ако вашите барања се очигледно неосновани или прекумерни, особено поради нивната повторлива природа, тогаш може да наплатиме разумна такса за покривање на административните трошоци за нивна обработка и обезбедување информации.

ЛИНКИ ДО СТРАНИЦИ НА ТРЕТИ СТРАНИ

Нашата веб-локација, нашите билтени и информациите и пораките што ги испраќаме до вас од нас може одвреме-навреме да содржат линкови до веб-страници на трети страни. Личните податоци што ги давате преку вашата посета на овие веб-локации не подлежат на оваа политика за приватност и обработката на вашите лични податоци од страна на овие веб-локации не е наша одговорност.

Ако ја следите врската до други веб-локации, имајте предвид дека тие веб-локации имаат свои политики за приватност што одредуваат како вашите информации се собираат и обработуваат кога ги посетувате тие страници.

ПРОМЕНИ НА НАШАТА ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Сите промени што ги правиме во нашата политика за приватност ќе бидат објавени на нашата веб-страница и на тој начин ќе бидат достапни и обврзувачки за вас.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.